Infolijn: 088-1181999 Regeneratiezout bestellen

De werking van een NorthStar waterontharder

Een waterontharder is voorzien kunsthars; dit zijn miljoenen kleine harsbolletjes die calcium- en magnesiumionen uitwisselen voor natriumionen.

Ionenwisseling

Het leidingwater is altijd belast met calcium- en magnesiumionen (veroorzaken kalk). Deze ionen worden via de waterontharder uitgewisseld. Het kunsthars (natriumionen) heeft de eigenschap om de calcium- en magnesiumionen aan zich te binden.

Door het onttrekken van calcium- en magnesiumionen uit het leiding water, raken de harsbolletjes uiteindelijk verzadigd en verliezen ze hun onthardingsvermogen.

Regenereren

Als de harsbolletjes verzadigd zijn, worden deze geregenereerd. De microprocessor weet exact in hoeverre de kunsthars verzadigd is van kalk. Het regenereren gebeurt met een zoutoplossing. De harsbolletjes laten dan de calcium- en magnesiumionen los en laden zich op met natriumionen.

Het kalkhoudende afvalwater wordt afgevoerd naar het riool.

Tegengestelde spoelrichting

De NorthStar waterontharder regenereert in tegengestelde spoelrichting. Het zout wordt van onder naar boven door de harskolom gebracht. Door deze gepatenteerde techniek gebruikt de ontharder veel minder zout in vergelijking met ander waterontharders.

 • Informatie Aanvragen?

  Wilt u meer informatie, een brochure of vrijblijvend een afspraak aan huis maken? Neem dan contact met ons op.

  Meer informatie
 • NorthStar Dealers

  NorthStar werkt met een landelijk opererend dealernetwerk, er is altijd een specialist bij u in de buurt.

  Vind uw dealer
 • Dealer Worden?

  Voor wederverkopers is de NorthStar ontharder een unieke kans om een top product toe te voegen aan het assortiment.

  Meer informatie