Hoe werkt het?

De North Star waterontharder maakt gebruik van ionenuitwisselingstechnologie om kalk te verwijderen. In de waterontharder bevindt zich een harstank gevuld met harsbolletjes, die de eigenschap hebben om kalk aan zich te binden.

Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met kalk, worden ze gereinigd door zout water dat door de harskolom stroomt. Hierdoor wordt de kalk losgelaten. Het afvalwater wordt uiteindelijk via de afvoer naar het riool afgevoerd. Dit komt niet in het drinkwater terecht.

Dankzij deze efficiënte werking zorgt de North Star waterontharder voor kalkvrij water in uw huishouden.

De werking

Besturingsklep

De regeneratie van het toestel wordt geregeld door één roterende besturingsklep. Deze klep bevat een minimum aan complexe onderdelen en vraagt daarom weinig onderhoud.

Microprocessor

De microprocessor in de North Star is continu bezig met het monitoren van uw waterverbruik en herkent variaties. Op basis daarvan berekent het toestel precies hoe veel zout er nodig is voor het proces van regeneratie, zodat u kunt blijven genieten van zacht water. Op de display worden gegevens van de processor met u gedeeld.

Zoutvoorraad

Omdat de microprocessor exact berekent hoe veel zout er nodig is voor de regeneratie, is het zoutgebruik van deze waterontharder laag. Dit zorgt ervoor dat u weinig omkijken heeft naar uw toestel.

Vlotterbeveiliging

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een droge zoutvoorraad en een vlotter die beveiligd is, zijn extra maatregelen tegen overstroming overbodig. Dit betekent dat de North Star ook onder rioolniveau geplaatst kan worden.

Regeneratie

Zoals hierboven beschreven is het regeneratieproces van de North Star een uitwisseling van ionen. Het zoute water stroomt in de North Star van onder naar boven, waardoor de ionen meer gelegenheid hebben om onderling uit te wisselen. Dit zorgt voor een reductie in uw zoutgebruik.

Harskolom

De harskolom is bepalend voor de capaciteit van doorstroming in uw toestel. Bij North Star is deze minimaal 20 cm in doorsnede waardoor er in combinatie met de gelijkmatig gevormde (monodisperse) hars, nauwelijks tot geen drukverlies merkbaar is.

Vragen over de werking of montage? Neem contact op met uw lokale dealer.

Veelgestelde vragen